«Όχι» του αντιεισαγγελέα στην αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, 23:01
-A +A
«Όχι» του αντιεισαγγελέα στην αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού

Νομικούς, αλλά και πραγματικούς λόγους επικαλείται ο αντιεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορπαμτζόγλου για την μη αποφυλάκιση του καταδικασμένου για την δράση της «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού, αφού εκτιμά ότι εάν αποφυλακιστεί, τότε «θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος». 

Σύμφωνα με τη Real News, o Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου θεωρεί πως το πρόβλημα είναι πως ο Ξηρός δεν έχει μετανοήσει, και αυτό φαίνεται, «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν» και «επ' αυτού αν αφεθεί ελεύθερος θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος».

Για τον εισαγγελέα το ερώτημα παραμένει αν ο Ξηρός έπαcε να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, ενώ για το 95% της αναπηρίας του λόγω της τυφλότητάς του αναφέρει ότι η απουσία όρασης ως αίσθηση αποδυναμώνει εν μέρει τον άνθρωπο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, πέραν της όρασης, δεν γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες τρεις, όπως την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση, ενώ για την αφή επίσης δεν συνάγεται ειδικότερο, πέραν τις μερικής αναπηρίας στο ένα από τα δύο άκρα.

Ο Σάββας Ξηρός έχει εκτίσει 16 χρόνια από την ποινή του και κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης τον Οκτώβριο, επικαλούμενος διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για απολύσεις υπό όρους από την φυλακή, καταδίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα