«Κόβονται» από τη διδακτέα ύλη Μακεδονικός Αγώνας και Παύλος Μελάς

«Κόβονται» από τη διδακτέα ύλη Μακεδονικός Αγώνας και Παύλος Μελάς

Την ύλη που αφορά τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά περικόπτει το Υπουργείο Παιδείας από το μάθημα της Ιστορίας για τους μαθητές της Γ'' Λυκείου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας σε έγγραφό του παραθέτει αναλυτικό οδηγό σχετικά με τα κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου και κατ'' επέκταση ποια είναι αυτά που μένουν εκτός διδακτέας ύλης. Εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Παύλος Μελάς, ο Γερμανός Καραβαγγέλης, αλλά και ολόκληρος ο Μακεδονικός Αγώνας μένουν... εκτός ύλης όπως συνάγεται από το έγγραφο του Υπουργείου προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε. (μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης), Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Γενικά Λύκεια (μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Συγκεκριμένα στο έγγραφο με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018 σημειώνεται: 

«Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου (Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Παιδεία, Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή) για το σχολικό έτος 2018-2019».

Και όλα αυτά την ώρα που ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να επιμένει σε «μακεδονική γλώσσα» και ταυτότητα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με τις Επιτροπές που θα αφαιρέσουν τυχόν αλυτρωτικές αναφορές στα βιβλία της Ιστορίας στην πΓΔΜ.