«Διόρθωση» των δηλώσεων Ζάεφ από το πρακτορείο ΜΙΑ

«Διόρθωση» των δηλώσεων Ζάεφ από το πρακτορείο ΜΙΑ

Το πρακτορείο ΜΙΑ... διόρθωσε τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί μίας και μόνης «Μακεδονίας» μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Αθήνα και που ανάγκασαν σύμφωνα με πληροφορίες και την κυβέρνηση να παρέμβει, αλλά όχι επισήμως.

Συγκεκριμένα, μετά την έντονη αντίδραση της Ν.Δ για τη δήλωση που έκανε ο Ζάεφ υπήρξε παρέμβαση που οδήγησε στο τέλος σε αλλαγή των δηλώσεων που φιλοξενήθηκαν από το κρατικό τους πρακτορείο

Έτσι η αρχική αναφορά σύμφωνα με την οποία «Το βόρειο κομμάτι της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό κομμάτι της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν θα υπάρχει άλλη στην κόσμο» άλλαξε και έγινε:

 «όλοι γνωρίζουμε πως σήμερα ένα κομμάτι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα άλλο κομμάτι είναι στη Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στη χώρα μας. Και κανείς ποτέ δεν θα επιχειρήσει να αρνηθεί τη δική μας Μακεδονία. Το προσθετικό “Βόρεια” κάνει διάκριση μεταξύ των περιοχών σε Βουλγαρία και Ελλάδα που αποκαλούνται “Μακεδονία”».

Πριν την αλλαγή:

Μετά την αλλαγή:

Είναι εύκολο να διαπιστωθεί πως η δήλωση έχει αλλάξει (χρειάστηκαν τρεις ώρες) ενώ δεν υπήρξε καμία αναφορά στην οποία να γίνεται λόγος για λάθος του πρακτορείου ως προς τη φιλοξενία των δηλώσεων του Ζόραν Ζάεφ.

Επί της ουσίας η όποια έμμεση ανασκευή δεν αλλάζει το νόημα της αρχικής δήλωσης του πρωθυπουργού των Σκοπίων. Επίσης δεν υπάρχει και οποιαδήποτε αλλαγή στα περί «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας που κατά τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων αποτελεί «αιώνια φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας.