«Βαμβακάρης - Μπιθικώτσης… ο ρεμπέτης και ο σερ»

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, 14:18
-A +A

Την ιστορική πορεία & συνεργασία του Μάρκου Βαμβακάρη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί και ηθοποιοί συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση.

Ο Στέλιος Βαμβακάρης και η Άννα Μπιθικώτση, δυο «Ρομαντικοί παραβάτες» με αυστηρά δικό τους προσωπικό στυλ, με αγάπη και χρέος μεταλαμπαδεύουν την ιστορική πορεία που ένωσε τους μύθους γονείς τους. Οπτικοποιημένες περιπλανήσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια αθάνατα του Ρεμπέτη Μάρκου, του σερ Μπιθι, του μοναδικού μεγάλου εν ζωή «ρεμπέτη του ντουνιά» Στέλιου Βαμβακάρη και ξεχωριστών καλεσμένων – έκπληξη, συνδέουν νοσταλγικά, εποχές, ήχους και συναισθήματα.

Η επίσημη φέτος ένταξη της μουσικής παράδοσης του Ρεμπέτικου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Αϋλη Πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας, επισφραγίσει το δυναμικό χαρακτήρα του ρεμπέτικου και την εξέλιξή του, αναδεικνύοντας το ισχυρό σημείο αναφοράς για την συλλογική μνήμη και την ταυτότητα των Ελλήνων.

Η παράσταση στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών & το κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Τυφλών Ελλάδος»

Η Άννα Μπιθικώτση και ο Στέλιος Βαμβακάρης με τη μουσικοθεατρική τους παράσταση «Βαμβακάρης Μπιθικώτσης Ο Ρεμπέτης και ο Σερ», στηρίζουν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος. Μέσα από τα τραγούδια και την ιστορία των μύθων γονιών τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την διάχυση της πληροφόρησης και της ενημέρωσης σχετικά με τον Θεσμό του Σκύλου Οδηγού.

Μία Υπηρεσία για τα άτομα με οπτική αναπηρία η οποία τους εξασφαλίζει Αυτόνομη ζωή και Ανεξαρτησία. Η Ομάδα ενός Χειριστού Σκύλου Οδηγού, Άτομο με Οπτική Αναπηρία και ο Σκύλος Οδηγός του αξίζουν τον Σεβασμό όλων των συνανθρώπων προκειμένου να έχουν μία Ισότιμη Καθημερινότητα χωρίς Άγχος και ταλαιπωρίες.

Περίληψη παράστασης 

Οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας Μπιθικώτση μέσα από το σενάριο που υπογράφει, «ταξιδεύουν» τον θεατή σε ένα της όνειρο μια νύχτα μαγική, όπου βλέπει μια γέφυρα να ενώνει το παράδεισο με τη γη, μεταφέροντας σ’ "ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα" τον Μάρκο, τον πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού και τον ακριβό της πατέρα Γρηγόρη, τον σερ του Ελληνικού τραγουδιού, που πήραν άδεια από τις Πύλες του Παράδεισου για να ξαναζήσουν τη ζωή τους όλη στις γειτονιές της γης, μόνο για δυόμιση ώρες!

Για να πάνε στα «Μικρά κι ανήλιαγα στενά της φτωχογειτονιάς τους» και να συναντήσουν εκεί «τη Φραγκοσυριανή» , τον «Ήλιο της Δικαιοσύνης»...

Για να τραγουδήσουν μαζί με τους «Ρεμπέτες του ντουνιά», «Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός»…

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της παράστασης. 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα