«Kαπιταλισμός» του Άρθουρ Σέλντον-Μια συντομευμένη έκδοση

«Kαπιταλισμός» του Άρθουρ Σέλντον-Μια συντομευμένη έκδοση

Οι Φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Σήμερα και το Σαββατοκύριακο, μαζί με τον Φιλελεύθερο στα περίπτερα το βιβλίο «Καπιταλισμός» του Άρθουρ Σέλντον - Μια συντομευμένη έκδοση.

Παρά τις συνεχείς κριτικές και τις αμφισβητήσεις, παρά τις ενίοτε βίαιες και πάντοτε αποτυχημένες ως καταστροφικές απόπειρες ανατροπής του, παρά τις αναταράξεις τις ιστορίας του και τις ατέλειές του, ο καπιταλισμός έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι μακράν το πιο πετυχημένο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Σε μόλις δύο περίπου αιώνες, ο καπιταλισμός έβγαλε δισεκατομμύρια ανθρώπους από την ακραία φτώχεια και οδήγησε σε επίπεδα υλικής ευημερίας, ελευθερίας και ανθρώπινης ανάπτυξης πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι δυνατότητες του συστήματος είναι τέτοιες, ώστε έχουμε κάθε λόγο να θεωρήσουμε ότι οι μηχανισμοί της αγοράς που βρίσκονται στη καρδιά του είναι σε θέση να προσφέρουν πολύ αποτελεσματικότερα ακόμα και πολλά από τα αγαθά και τις υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο από το κράτος.

Ο τρόπος λειτουργίας του καπιταλισμού και οι λόγοι για τους οποίους είναι τόσο καλύτερος από τις εναλλακτικές του εξηγούνται με ενάργεια και πληρότητα στο σπουδαίο βιβλίο Καπιταλισμός του Ιδρυτή-Προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων Άρθουρ Σέλντον, το οποίο παρουσιάζεται εδώ σε μια εύχρηστη, προσιτή και αριστοτεχνική σύνοψη από τον συντάκτη του Reader's Digest, Ντέιβιντ Μόλερ.

Από τις εκδόσεις Φιλελεύθερος σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ.