Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:39, 31 χλμ νότια - νοτιανατολικά του Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 170 χιλιομέτρων, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε αισθητός σε όλο το νησί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημίες από τη δόνηση.

Χαρακτηριστικό του σεισμού σύμφωνα με το flashnews.gr είναι πως πέραν του ότι έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη λόγω του ότι ήταν στην στεριά, δεν διήρκησε πολύ παρά μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Λέκκας: Καμία ανησυχία για τον ισχυρό σεισμό

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, εξηγώντας ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κρήτη και ακόμη και στο νότιο Αιγαίο, σε μικρότερο βαθμό.

Όπως είπε, ήταν ο κύριος σεισμός και ως τώρα δεν έχει καταγραφεί μετασεισμός. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του σεισμού στην Κρήτη με αυτόν της Αθήνας, προ ημερών. «Ο σεισμός σημειώθηκε στην υπόγεια επιφάνεια μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής», είπε.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και ο περιφερειάρχης του νησιού, Σταύρος Αρναουτάκης.

«Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.