Δύο νεκροί από κεραυνούς στη Δυτική Ελλάδα

Δύο νεκροί από κεραυνούς στη Δυτική Ελλάδα

Δύο νεκρούς από χτύπημα κεραυνού, ο ένας στα Λεχαινά Ηλείας και ο δεύτερος στην Κυπαρισσία είναι ο τραγικό απολογισμός που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που πλήττει την Δυτική Ελλάδα από τα ξημερώματα της Τρίτης. Πλημμύρισε το χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, ενώ πολλές περιοχές της Ηλείας αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Πιο αναλυτικά, στα Λεχαινά ένας 35χρονος εργάτης που βρισκόταν στο ύπαιθρο για αγροτικές εργασίες χτυπήθηκε από κεραυνό και άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, με τους γιατρούς να διαπίστωσαν το θάνατό του.

Στην Κυπαρισσία, ο άτυχος άνδρας ήταν ένας 56χρονος, του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε από πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο.

Ανεμοστρόβιλος στην Αμαλιάδα

Ανεμοστρόβιλος πέρασε το πρωί από την περιοχή της Φραγκαβιλλας στην Αμαλιάδα, προξενώντας ζημιές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι της πόλης του Πύργου μετά την έντονη νεροποντή.

Διακοπές ρεύματος

Παράλληλα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του νομού, οι οποίες και αποκαθίστανται σταδιακά από συνεργεία της Περιφέρειας και της ΔΕΔΔΗΕ.

Πολλά προβλήματα δημιούργησε, όμως, η κακοκαιρία και στα νησιά του Ιονίου, με την Κεφαλονιά να μετράει τα μεγαλύτερα πλήγματα.

Στο χωριό Αγία Ευφημία σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, με τον κεντρικό δρόμο του χωριού να θυμίζει χείμαρρο, καθώς γέμισε με νερά, λάσπες και φερτά υλικά.

Στο σημείο βρίσκονται 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 πυροσβέστες που, μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, δίνουν μάχη κάτω από τη δυνατή βροχή ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι της Αγίας Ευφημίας και να επιστρέψει το χωριό στην κανονικότητα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας και στο νησί της Ζακύνθου.

Τέλος, στο χωριό Κεραμειές της Κεφαλονιάς, κεραυνός που χτύπησε φοινικόδεντρο σε κεντρικό σημείο του οικισμού, προκάλεσε πυρκαγιά που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω ζημιές.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας τους πολίτες για έντονα καρά τόπους καιρικά φαινόμενα, με σφοδρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις αλλά και αρκετά ισχυρούς ανέμους εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ. 

Διαβάστε ακόμα:

- Συνολικά 10.500 κεραυνοί έπεσαν από το πρωί σε Ιόνιο και Δ. Ελλάδα