8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Ιράν: Ξεκινάνε 27 Δεκεμβρίου οι συνομιλίες για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας

Ιράν: Ξεκινάνε 27 Δεκεμβρίου οι συνομιλίες για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας
φωτογραφία αρχείου

Οι συνομιλίες για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα επανεκκινήσουν τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν δύο πλευρές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

"Συνήθως δεν είναι δημοφιλές να γίνονται σοβαρές εργασίες εξαιτίας των καθολικών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς", έγραψε σήμερα στο Twitter ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, απεσταλμένος της Ρωσίας στις συνομιλίες.

"Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για μια ένδειξη ότι όλοι οι διαπραγματευτές δεν θέλουν να χάσουν χρόνο και σκοπεύουν στην γρήγορη αναβίωση της ΚΟΣΔ", πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο της συμφωνίας, Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης.

Το γραφείο του 'Υπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση της Δευτέρας θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Βρετανίας και του Ιράν.

"Οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για την προοπτική μιας ενδεχόμενης επιστροφής των ΗΠΑ στο ΚΟΣΔ και για τον τρόπο που θα διασφαλιστεί η πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας από όλες τις πλευρές", ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ