Ιράν: Πρόσβαση στα μαύρα κουτιά του Boeing σε Ουκρανούς εμπειρογνώμονες

Ιράν: Πρόσβαση στα μαύρα κουτιά του Boeing σε Ουκρανούς εμπειρογνώμονες

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες που ήδη είχαν μεταβεί στο Ιράν προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους της Ukraine International Airlines απέκτησαν πρόσβαση στα μαύρα κουτιά, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Η ομάδα μας τώρα απέκτησε πρόσβαση στα μαύρα κουτιά ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Βαντίμ Πριστάικο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας πως Αναλύονται όλες οι πληροφορίες.

Το Κίεβο έχει αποστείλει 50 ειδικούς της αεροπλοΐας στο Ιράν προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για τη συντριβή του Boeing 737 της UIA κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 176 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Ιρανοί και Καναδοί. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και έντεκα Ουκρανοί, δύο επιβάτες και τα εννέα μέλη του πληρώματος.

Η αεροπορική αυτή τραγωδία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την εκτόξευση πολλών ιρανικών πυραύλων με στόχο δύο βάσεις στο Ιράκ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, λίγο νωρίτερα ανέφερε ότι το ουκρανικό αεροσκάφος κατά πάσα πιθανότητα χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η Ουάσινγκτον θα αναμένει την διεξαγωγή της έρευνας προτού καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα.

Ο Καναδάς, η Βρετανία και η Ολλανδία επίσης ανακοίνωσαν ότι το Μπόινγκ καταρρίφθηκε από πύραυλο ενώ η Τεχεράνη απορρίπτει κάθε ανάμιξή στην πτώση του αεροσκάφους.