Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αρνούνται ότι έδωσαν πυραύλους στους Χούτι της Υεμένης

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αρνούνται ότι έδωσαν πυραύλους στους Χούτι της Υεμένης

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν αρνήθηκαν σήμερα τις κατηγορίες της Σαουδικής Αραβίας, η οποία κατήγγειλε πως η Τεχεράνη παρέχει στους σιίτες αντάρτες Χούτι βαλλιστικούς πυραύλους, μετά την εκτόξευση επτά πυραύλων από την Υεμένη εναντίον του Ριάντ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι όλοι οι δρόμοι για την αποστολή όπλων στην Υεμένη είναι κλειστοί», δήλωσε ο ταξίαρχος Yadolah Javani, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

«Οι Υεμενίτες έχουν αναπτύξει μόνοι τους την ικανότητα να παράγουν αμυντικά όπλα, περιλαμβανομένων πυραύλων, ένα επίτευγμα που είναι αδιανόητο για τους Σαουδάραβες», πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία απείλησε τη Δευτέρα το Ιράν ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, αφού επέρριψε στην Τεχεράνη την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον της επικράτειάς της, καθώς η ένταση ανάμεσα στους δύο μεγάλους αντιπάλους στη Μέση Ανατολή δεν σταματά να αυξάνεται.

Το σαουδαραβικό βασίλειο και ο πρόεδρος της Υεμένης Abdrabbuh Mansur Hadi κατηγορούν το Ιράν ότι εξοπλίζει τους Χούτι.

Η Τεχεράνη λέει πως υποστηρίζει τους αντάρτες πολιτικά, αλλά αρνείται πως τους προμηθεύει όπλα και με τη σειρά της καταγγέλλει ότι το Ριάντ διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΡ