Ιράν: Επαναπατρίζονται στην Ουκρανία 11 σοροί από το μοιραίο Boeing

Ιράν: Επαναπατρίζονται στην Ουκρανία 11 σοροί από το μοιραίο Boeing

Οι σοροί των 11 Ουκρανών οι οποίοι σκοτώθηκαν στην κατάρριψη του Boeing των Διεθνών Ουκρανικών Αερογραμμών την περασμένη εβδομάδα από την αεράμυνα του Ιράν, έχουν ταυτοποιηθεί και θα μεταφερθούν στην Ουκρανία την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα Κίεβο και Τεχεράνη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν τόνισε πως ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του Βαντίμ Πριστάϊκο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Ζαρίφ ενημέρωσε για την ετοιμότητα του Ιράν να παραδώσει τις σορούς των Ουκρανών πολιτών και να επιτρέψει σε ειδικούς της χώρας αυτής να συμμετάσχουν στην αποκρυπτογράφηση του μαύρου κουτιού», του αεροσκάφους, υπογράμμισε η ανακοίνωσε του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα σήμερα, οι πέντε χώρες, υπήκοοι των οποίων έχασαν την ζωή τους στην κατάρριψη του αεροσκάφους από δύο ιρανικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους, ανακοίνωσαν ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Φωτογραφία: AP