Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα σχολικά κτίρια της Κρήτης μετά τον σεισμό

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα σχολικά κτίρια της Κρήτης μετά τον σεισμό

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» σε σχολικά κτίρια δήμων της Κρήτης, μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί - με την καθοδήγηση και συνεργασία του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη - 275 έλεγχοι σε σχολικά κτίρια 13 δήμων του νησιού, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν 43 σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και των υπολοίπων αιθουσών ενώ ήδη προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε 4 σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου, 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου και το Γυμνάσιο - Λύκειο Καστελλίου, με στόχο να παραδοθούν άμεσα προς χρήση στους μαθητές.

Η κινητοποίηση για την αποκατάσταση των προβλημάτων από τον σεισμό ήταν άμεση, καθώς από την πρώτη στιγμή του σεισμού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έδωσε άμεσα εντολή για την κατ' απόλυτη προτεραιότητα στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», χθες, 25 Οκτωβρίου, βρέθηκαν στην Κρήτη ο πρόεδρος Τιμολέων Κατσίπος και ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης της εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» συνοδευόμενοι από τον γενικό διευθυντή Έργων, Χαράλαμπο Μυγδάλη και τον γενικό διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη των έργων.

Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη και τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλη Καρτσωνάκη, παρουσία του βουλευτή Ν. Ηρακλείου, Μάξιμου Σενετάκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία ωρίμανσης του έργου της ανέγερσης νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, αλλά και νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ηρακλείου.