Ηράκλειο: Κυκλοφορία με αντιολισθητικές αλυσίδες - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Ηράκλειο: Κυκλοφορία με αντιολισθητικές αλυσίδες - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Απαγόρευση κυκλοφορίας και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων επιβάλλεται στη μετακίνηση των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εξακολουθούν να σημειώνονται στο νησί.

Στον νομό Χανίων η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονιού και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Χανίων-Ομαλού στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Λάκκων έως τον Ομαλό και στην Επαρχιακή Οδό Βρυσσών-Χώρας Σφακίων στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Αλίκαμπου έως τη Χώρα Σφακίων.

Στον νομό Ρεθύμνης ο δρόμος είναι κλειστός λόγω παγετού στην Επαρχιακή Οδό Γερακαρίου (Δήμου Αμαρίου)-Σπηλίου (Δήμου Αγίου Βασιλείου) ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Πρασσές-Πατσός-Μέρωνας του Δήμου Αμαρίου, την Επαρχιακή Οδό Αϊ Γιάννης-Ανώγεια και την Επαρχιακή Οδό Μούντρος-Καλή Συκιά.

Στον νομό Ηρακλείου χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην Επαρχιακή Οδό Χερσονήσου-Οροπεδίου Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Κράσι, την Επαρχιακή Οδό Γαζίου-Ανωγείων στο ύψος της δημοτικής ενότητας Γωνιές (Δήμου Μαλεβιζίου), την Επαρχιακή Οδό Ηρακλείου-Βιάννου, την Επαρχιακή Οδό Ηρακλείου-Μοιρών και την Επαρχιακή Οδό Ηρακλείου προς Μάραθο-Δαμάστα (στη διασταύρωση Τυλίσσου-Μαράθου).

Στον νομό Λασιθίου απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω παγετού στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Νικολάου-Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης καλεί τους οδηγούς, οι οποίοι κινούνται στο τμήμα του οδικού δικτύου που είναι χιονισμένο, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, δε, να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.