ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1995η
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Ηράκλειο: Επεισόδια και δακρυγόνα σε πορεία από υποστηρικτές του Κουφοντίνα

Ηράκλειο: Επεισόδια και δακρυγόνα σε πορεία από υποστηρικτές του Κουφοντίνα

Ένταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή την πορεία που πραγματοποιήθηκε από υποστηρικτές του πολυισοβίτη τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Λιοντάρια προκειμένου να δηλώσουν την στήριξή τους στον κατάδικο για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνας μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του εξαιτίας της απεργίας πείνας και δίψας που πραγματοποιεί. 

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συγκέντρωσης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μερίδα ατόμων επιχείρησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς οι οποίοι με την σειρά τους έριξαν δακρυγόνα.

Όπως μεταδίδει τη τοπική ιστοσελίδα cretapost, η ομάδα των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε από τα Λιοντάρια έχοντας εφοδιαστεί καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα. Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρίσκονταν παρατεταγμένοι στην Ίδης και στη Δικαιοσύνης καθώς και στην Δαιδάλου με αποτέλεσμα, ουσιαστικά, να έχουν εγκλωβίσει τους αντιεξουσιαστές.