ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η επιχείρηση διανομής του εμβολίου 

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η επιχείρηση διανομής του εμβολίου 

Ξεκίνησαν και επίσημα οι πρώτες αποστολές του εμβολίου της Pfizer αφού οι πρώτες νταλίκες εξήλθαν απο το εργοστάσιο της στο Καλαμαζου του Μίσιγκαν, γεγονός που σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες και πλέον σύνθετες διαδικασίες διανομής που έχει ποτέ διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer/BioNTech αναμένονται στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να αρχίσουν αμέσως να χορηγούνται στους Αμερικανούς, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Ο στρατηγός Γκούσταβ Περνιά επιφορτισμένος με την διαδικασία διανομής του εμβολίου βάση της Επιχείρησης Ταχύτητα του Φωτός του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες UPS και FedEx θα παραδώσουν το σκεύασμα της Pfizer σε σχεδόν 150 τοποθεσίες ανά τις ΗΠΑ αύριο, ενώ αναμένεται να φτάσει σε ακόμα 450 τοποθεσίες μέχρι την Τετάρτη.

Ο Περνιά είπε μεταξύ άλλων «η D-day είναι η μέρα που ξεκινά μια επιχείρηση στον στρατό και εδώ βρισκόμαστε σήμερα στην αρχή του τέλους, ξεκινάμε την διανομή του εμβολίου σε εκατομμύρια Αμερικανούς που το έχουν ανάγκη».

Η FedEx και η UPS έχουν επιφορτιστεί με την ασφαλή μεταφορά του σκευάσματος από τους χώρους αποθήκευσης της Pfizer στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν σε 64 πολιτείες, περιοχές και μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ο λόγος που είμαστε και οι δύο εταιρείες είναι επειδή είμαστε οι μόνες που μπορούν να φέρουν εις πέρας μια τέτοια αποστολή», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σμιθ εκτελεστικός αντιπρόεδρος της FedEx Express, αναφερόμενος τόσο στη FedEx όσο και στην UPS.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι οργάνωσαν μια δοκιμή το Νοέμβριο προσομοιώνοντας τις αποστολές των εμβολίων, για να διασφαλίσουν ότι είχαν τεθεί σε ισχύ όλες οι ρυθμιστικές εγκρίσεις που θα επιτρέψουν την άμεση παράδοση τις επόμενες ημέρες.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν πρώτα στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας, κατόπιν οδηγίας της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής του CDC.

Στα γηροκομεία εντοπίζεται το 40% των θανάτων που οφείλονται στην επιδημία της COVID-19 στις ΗΠΑ, ήτοι πάνω από 100.000 θάνατοι. Αυτά έχουν περίπου 3 εκατομμύρια ενοίκους. Όσον αφορά τους επαγγελματίες της υγείας, ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, στις κλινικές, τα φαρμακεία, τις υπηρεσίες επειγόντων, υπολογίζεται σε 21 εκατομμύρια