ΗΠΑ: Το YouTube θα αφαιρεί βίντεο που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των εκλογών

ΗΠΑ: Το YouTube θα αφαιρεί βίντεο που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των εκλογών

Το YouTube ανακοίνωσε σήμερα πως θα αφαιρέσει βίντεο που ισχυρίζονται ότι η «εκλογική απάτη» άλλαξε το αποτέλεσμα των φετινών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«Θα αρχίσουμε να αφαιρούμε οποιοδήποτε κομμάτι περιεχομένου που ανέβηκε σήμερα (ή οποτεδήποτε μετά) που παραπλανά τους ανθρώπους λέγοντας ότι "απάτη" ή "λάθη" άλλαξαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, καθώς αυτό δεν συνάδει με την προσέγγισή μας για τις ιστορικές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ», τονίζεται στη σχετική δήλωση.

Σύμφωνα με τον δημοφιλή ιστόπτοπο, περισσότερα από 8.000 κανάλια και χιλιάδες βίντεο σχετικά με τις εκλογές που το YouTube χαρακτηρίστηκαν ως «παραπλανητικά» και έχουν καταργηθεί από την πλατφόρμα ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Το YouTube, το οποίο ανήκει στην Google της Alphabet Inc., θεωρήθηκε ευρέως ότι υιοθέτησε μια πιο "χαλαρή" προσέγγιση από το Facebook Inc και το Twitter Inc, που άρχισαν να επισημαίνουν περιεχόμενο με παραπληροφόρηση στις εκλογές. 

Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα γερουσιαστών των Δημοκρατικών ζήτησε από το YouTube να δεσμευτεί να αφαιρέσει περιεχόμενο που περιέχει ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.