ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης θα ζητήσει τις παραιτήσεις των ομοσπονδιακών εισαγγελέων 

ΗΠΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης θα ζητήσει τις παραιτήσεις των ομοσπονδιακών εισαγγελέων 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα ζητήσει από τους περισσότερους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που διορίστηκαν από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, όπως ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Τέτοια αιτήματα συνηθίζονται όταν αναλαμβάνει νέος πρόεδρος. Ωστόσο, θα παραμείνουν στις θέσεις τους ένας εισαγγελέας στο Ντέλαγουερ και άλλος ένας στο Κονέκτικατ οι οποίοι ερευνούν πολιτικά «ευαίσθητες» υποθέσεις.

Ο ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης Μόντι Γουίλκινσον ζήτησε από τον εισαγγελέα του Ντέλαγουερ Ντέβιντ Γουάις να παραμείνει στη θέση του. Ο Γουάις ερευνά τις φορολογικές υποθέσεις του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζον Ντέραμ, που διορίστηκε ειδικός σύμβουλος από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ για να ερευνήσει πώς ξεκίνησαν οι ομοσπονδιακές έρευνες για τις διασυνδέσεις του Τραμπ και του περιβάλλοντός του με τη Ρωσία, θα συνεχίσει το έργο του, όμως θα παραιτηθεί από εισαγγελέας του Κονέκτικατ.

Τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν προγραμματίσει να επικοινωνήσουν με τους εισαγγελείς για να συζητήσουν πώς θα γίνει η μετάβαση, η οποία αναμένεται ότι θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Φ.Γ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ