ΗΠΑ: Το εντυπωσιακό διαφημιστικό της «Space Force»

ΗΠΑ: Το εντυπωσιακό διαφημιστικό της «Space Force»

Η νέα στρατιωτική υπηρεσία διαστήματος Space Force, η πρώτη σε περισσότερα από 70 χρόνια, εξέδωσε το διαφημιστικό σποτ της. 

«Όταν κοιτάμε στα αστέρια, βλέπουμε ένα ξεκάθαρο σκοπό: να προστατέψουμε τα όνειρα και τις ελπίδες των Αμερικανών. Ο ουρανός δεν είναι το όριο μας, ήρθε η ώρα για ένα ακόμα μεγάλο βήμα».

Η αμερικανική Διαστημική Δύναμη θα πατήσει σε μεγάλο βαθμό πάνω στη δουλειά της υπάρχουσας US Space Command, που είχε ιδρυθεί τον Αύγουστο για τη διαχείριση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο διάστημα.

Η χρηματοδότησή της επιβεβαιώθηκε τον Δεκέμβριο, με την υπογραφή του Τραμπ στον ετήσιο προϋπολογισμό των ΗΠΑ για τις ένοπλες δυνάμεις, ύψους 738 δισ. δολαρίων. Η ίδρυση της Διαστημικής Δύναμης θα χρηματοδοτηθεί με 40 εκατ. δολάρια για το πρώτο της έτος.

Επιπρόσθετα, ο Τραμπ υπέγραψε στις αρχές Απριλίου μια εκτελεστική εντολή που δίνει δικαίωμα στις αμερικανικές εταιρείες να ασχολούνται με την εκμετάλλευση και εξόρυξη πόρων στο διάστημα, βάση μιας συνθήκης του 1967. Το 2015 επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα το Κογκρέσο είχε εγκρίνει ένα ανάλογο νομοσχέδιο. Σημειώνεται ότι οι έρευνες των αμερικανικών αρχών θα γίνουν μέσω του προγράμματος «Άρτεμις» της NASA. Σύμφωνα με την υπηρεσία θα δοκιμαστούν νέες τεχνολογίες, δυνατότητες, αλλά και επιχειρηματικές προσεγγίσεις" που απαιτούνται για μελλοντικές εξερευνητικές αποστολές.