ΗΠΑ: Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε και  η Microsoft

ΗΠΑ: Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε και η Microsoft

Ρώσοι κυβερνητικοί χάκερς που συμμετείχαν σε μια σειρά από παραβιάσεις κυβερνητικών και ιδιωτικών δικτύων κατάφεραν να διεισδύσουν και στα συστήματα της Microsoft από ό, τι έγινε γνωστό, απέκτησαν πρόσβαση σε πολύτιμο πηγαίο κώδικα, όπως δήλωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

«Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα με ένα μικρό αριθμό εσωτερικών λογαριασμών και μετά από έλεγχο ανακαλύψαμε ότι ένας εξ αυτών χρησιμοποιήθηκε για να εξεταστεί ο κώδικάς μας», ανέφερε σε ανάρτησή της η εταιρεία, εξηγώντας ότι συνεχίζεται η έρευνα. «Ο λογαριασμός δεν είχε «δικαιώματα» ως προς την αλλαγή κάποιου από τους κώδικες και η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρξαν αλλαγές».

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος. Ο κώδικας δείχνει πως δουλεύουν τα προγράμματα της εταιρείας. Εχοντας πρόσβαση σε αυτόν οι χάκερς μπορούν να έχουν κρίσιμη γνώση για το πώς θα αξιοποιήσουν τα προγράμματα ή θα αποφύγουν τον εντοπισμό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει βρει στοιχεία για πρόσβαση σε υπηρεσίες παραγωγής ή δεδομένα πελατών. Είπε ότι η έρευνά της δεν βρήκε επίσης ενδείξεις ότι τα συστήματά της έχουν χρησιμοποιηθεί για να επιτεθούν σε άλλους.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους πελάτες της στο cloud έχουν παραβιαστεί από έναν τρίτο συνεργάτη που διαχειρίζεται τις υπηρεσίες πρόσβασης στο cloud της εταιρείας, ανέφερε η Washington Post την περασμένη εβδομάδα.