7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Θα στείλουν βοήθεια στην Ινδία για την καταπολέμηση της πανδημίας

ΗΠΑ: Θα στείλουν βοήθεια στην Ινδία για την καταπολέμηση της πανδημίας

Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία και σκοπεύουν να στείλουν στη χώρα επιπλέον βοήθεια, όπως δήλωσε χθες Σάββατο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Βρισκόμαστε σε εντατικές συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο και σχεδιάζουμε να στείλουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στην κυβέρνηση της Ινδίας και τους Ινδούς υγειονομικούς που μάχονται ενάντια σε αυτή το σφοδρό ξέσπασμα (της επιδημίας covid-19). Σύντομα θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος σε mail που έστειλε στο ειδησεογραφικό Reuters.

Επισημαίνεται ότι Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο, σφοδρό κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, το οποίο έχει φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία της χώρας και έχει οδηγήσει σε ελλείψεις οξυγόνου. Η ινδική κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρουν οξυγόνο στο Νέο Δελχί από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από τη Σιγκαπούρη.

 Να σημειωθεί ότι η Ινδία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε ένα ακόμη ημερήσιο, παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 346.786, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα μέχρι στιγμής σε 16,96 εκατομμύρια. Οι θάνατοι από covid-19 ανέρχονται σε 192.311.

Εντούτοις ειδικοί προειδοποιούν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερος και αναμένουν ότι θα αυξηθεί περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχοι από την Ινδία και τις ΗΠΑ διεξάγουν διάλογο σε διάφορα επίπεδα για να διασφαλίσουν «τη μικρή παροχή ποσότητας συστατικών από αμερικανικές εταιρείες για την παραγωγή εμβολίων κατά της covid-19 στην Ινδία», εξήγησε εκπρόσωπος της ινδικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούμε για να εντοπίσουμε πού υπάρχουν προβλήματα στις αλυσίδες παροχής ιατρικών προϊόντων και να βρούμε πιθανές λύσεις για την αντιμετώπισή τους, αλλά και να αντιμετωπίσουμε μαζί την πανδημία και να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού», διευκρίνισε ο ίδιος.