ΗΠΑ: Συζητήσεις Μνούτσιν με τους Δημοκρατικούς για νέο πακέτο στήριξης

ΗΠΑ: Συζητήσεις Μνούτσιν με τους Δημοκρατικούς για νέο πακέτο στήριξης

Διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνουτσιν με τον Τσακ Σουμερ, αρχηγό της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Hill, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακονελ αναμένεται να ζητήσει την έγκριση ενός επιπρόσθετου πακέτου στήριξης ύψους 250 δις δολαρίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ζητούν ειδικές ρυθμίσεις για το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα. Ειδικότερα ζητούν πρόνοια για μειονοτικές ομάδες. Για τον λόγο αυτό ο Μνουτσιν φαίνεται πως συζητά με τον Τσακ Σουμερ προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή στην έγκριση του νομοσχεδίου.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα, η Νανσι Πελοζι κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με περισσότερους από 180 βουλευτές των Δημοκρατικών,  εκτίμησε ότι το πακέτο ύψους 2.2 τρις δολαρίων δεν αρκεί για να καλύψει τους εργαζόμενους των μικρών επιχειρήσεων. Η πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε παράλληλα, ότι ήδη οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής εργάζονται "πάνω σε ένα νέο νομοσχέδιο" το οποίο θα επεκτείνει το "δίχτυ κάλυψης".

"Έχουμε κάνει πολλά άλλα πρέπει να κάνουμε πράξη περισσότερα" είπε η Πελοζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι MSNBC.