ΗΠΑ: Συνεχίζουν με τηλεργασία έως τα τέλη του έτους οι υπάλληλοι σε Google και Facebook

ΗΠΑ: Συνεχίζουν με τηλεργασία έως τα τέλη του έτους οι υπάλληλοι σε Google και Facebook

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στις εταιρείες Google και Facebook θα συνεχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι τους μέχρι το τέλος του έτους, μολονότι τα γραφεία πρόκειται να ξανανοίξουν το καλοκαίρι, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία της Covid-19.

Ο Σουντάρ Πιτσάι, ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Alphabet (η μητρική εταιρεία της Google) είπε στους εργαζομένους ότι αναμφίβολα θα εξακολουθήσουν να εργάζονται από τα σπίτια τους για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Ο Πιτσάι μίλησε στο προσωπικό την Πέμπτη, κατά την εβδομαδιαία γενική συνέλευση που έγινε διαδικτυακά. Εξήγησε ότι όσοι θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο θα μπορούν να το κάνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, εφαρμόζοντας ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Όμως αυτοί θα αποτελούν την εξαίρεση.

Η Alphabet απασχολεί περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο.

Στα τέλη Απριλίου ο όμιλος είχε διευκρινίσει ότι η τηλεργασία θα συνεχιζόταν «τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου».

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ίδιο θα ισχύσει και για τη Facebook. Τα γραφεία της εταιρείας ανά τον κόσμο θα ανοίξουν στις 6 Ιουλίου όμως όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν θα μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι τους μέχρι το 2021.

Στα τέλη του 2019 η Facebook απασχολούσε 45.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και σκόπευε να προσλάβει άλλους 10.000. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο ιδιοκτήτης του ομίλου, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία δεν θα οργανώνει συγκεντρώσεις άνω των 50 προσώπων πριν από τον Ιούλιο του 2021, το νωρίτερο.

Παράλληλα, και η Amazon, η οποία διαθέτει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στο Σιάτλ και την πόλη Μπέλβιου έχει συστήσει σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων της να συνεχίσουν να δουλεύουν μέσω τηλεργασίας, επεσήμανε εκπρόσωπος της κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ