ΗΠΑ: Συμφωνία με την Johnson & Johnson για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου

ΗΠΑ: Συμφωνία με την Johnson & Johnson για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου

Η Johnson & Johnson συμφώνησε να παρέχει 100 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου Covid-19 με την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg η  εταιρεία παραγωγής φαρμάκων ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εγχώρια παραγωγή και παράδοση μεγάλης κλίμακας 100 εκατομμυρίων δόσεων του ερευνητικού εμβολίου SARS-CoV-2 της μονάδας Janssen Pharmaceuticals.

Η αρμόδια αρχή έχει δεσμεύει πάνω από 1 δισ. δολ. για τη συμφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Η κυβέρνηση μπορεί επίσης να αγοράσει επιπλέον 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου βάσει μεταγενέστερης συμφωνίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει "κλείσει" μια σειρά συμφωνιών με εταιρείες, όπως η Pfizer και η Moderna, για την εξασφάλιση της πρόσβασης στα εμβόλια που αναπτύσσουν οι εταιρείες για τον νέο κορονοϊό.

Πριν λίγες μέρες, η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει δοκιμές αρχικού σταδίου σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Βέλγιο και ότι θα προχωρήσει σε δοκιμές του υποψηφίου εμβολίου σε πάνω από 1.000 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Σημειώνεται ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον φαρμακευτικό κολοσσό ώστε να προαγοράσει δόσεις από εμβόλιο για τον Covid-19 πάνω στο οποίο δουλεύει η εταιρεία, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στο Reuters.