7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Στις 719.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Στις 719.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Greenburd / Shutterstock.com

Στις 719.000 ανήλθαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας αύξηση από τις 658.000 της εβδομάδας που είχε προηγηθεί ενώ ξεπέρασαν αρκετά και τις εκτιμήσεις του Dow Jones για έναν αριθμό γύρω στις 675.000.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός παραμένει υπερβολικά υψηλός, η γενικότερη τάση της ανεργίας φαίνεται να είναι πτωτική πλέον, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις επανεκκινούν τη λειτουργία τους και σχεδόν 3 εκατομμύρια Αμερικάνοι εμβολιάζονται καθημερινά.

Επιπλέον, οι αιτήσεις για τις συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδόματος, που τυπικά ανακοινώνονται με μία εβδομάδα διαφορά από τις αρχικές, μειώθηκαν κατά 46.000, λίγο κάτω από τα 3,8 εκατομμύρια συνολικά.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Pantheon Macroeconomics, Ιάν Σέφερντσον, «λαμβάνοντας υπόψη και τις δύο εβδομάδες μαζί, είναι σαφές ότι η τάση των αιτήσεων είναι πτωτική». Ο ίδιος προσθέτει ότι «αναμένουμε να συνεχιστεί μια απότομη πτώση στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η οικονομία ανοίγει ξανά, καθιστώντας ευκολότερο για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό οικονομική πίεση να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους».

Ακόμα ένα σημάδι της πτωτικής τάσης της ανεργίας είναι ότι ο κινητός μέσος όρος των αρχικών αιτήσεων επιδόματος για τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες μειώθηκε στα χαμηλότερα του επίπεδα εδώ και ένα χρόνο, στις 719.000.