ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο αστυνομικής βίας κατά αφροαμερικανού τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο αστυνομικής βίας κατά αφροαμερικανού τον Μάρτιο

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη του 41χρονου αφροαμερικανού Ντάνιελ Προυτ με χρήση αλόγιστης βίας από αστυνομικούς σε συνοικία του Ρότσεστερ τον Μάρτιο, που τελικά οδήγησε στον θάνατο του άνδρα μια εβδομάδα αργότερα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η αστυνομία καταφτάνει σε συνοικία του Ρότσεστερ, προκειμένου να συλλάβει άντρα που έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και κυκλοφορεί ολόγυμνος στον δρόμο. Ο άντρας δεν προβάλει καμία αντίσταση και αμέσως πέφτει μπρούμυτα στην άσφαλτο και παραδίνεται.



Οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες, τον κυκλώνουν και αρχίζουν να τον χλευάζουν. Ένας από τους αστυνομικούς βγάζει μία πλαστική σακούλα και άγνωστο γιατί, την τοποθετεί στο κεφάλι του 41χρονου αφροαμερικανού. Ο Ντάνιελ Προυτ αρχίζει αμέσως να παρουσιάζει συμπτώματα πανικού. Τότε οι αστυνομικοί τον ξαπλώνουν εκ νέου στην άσφαλτο και ένας από τους ένστολους, του πιέζει το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Χθες Τετάρτη η οικογένεια του Ντάνιελ Προυντ, μαύρου που υπέστη ασφυξία εξαιτίας των ενεργειών αστυνομικών ζήτησε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Το Liberal.Gr δεν αναπαράγει το βίντεο εξαιτίας των εξαιρετικά σκληρών εικόνων που περιέχει.