ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Σε πλήρη ετοιμότητα για να αρχίσει η διανομή του εμβολίου κατά του κορoνοϊού

ΗΠΑ: Σε πλήρη ετοιμότητα για να αρχίσει η διανομή του εμβολίου κατά του κορoνοϊού

Η κρατική "μηχανή" των ΗΠΑ είναι έτοιμη να υποδεχθεί το εμβόλιο του κορονοϊού, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών, καθώς όπως αναφέρει έχει κάνει τις προετοιμασίες για να επιτρέψει την "άμεση μαζική αποστολή" των σκευασμάτων.

Το υπουργείο δήλωσε ότι έχει θεσπίσει τις "κατάλληλες απαιτήσεις ασφάλειας για όλους τους πιθανούς κινδύνους που εμπλέκονται στη μεταφορά του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων για τις μπαταρίες ξηρού πάγου και λιθίου που χρησιμοποιούνται στην ψύξη".

Το υπουργείο ετοιμάζεται να διασφαλίσει την παράδοση των δόσεων του εμβολίου για περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανούς έως τον Ιανουάριο ή περίπου 20 εκατομμύρια το μήνα, σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας και άλλοι που χρειάζονται για τους πρώτους εμβολιασμούς, θα δύνανται να εμβολιασθούν εντός 24 ωρών μετά την ισχύ του ρυθμιστικού νόμου για το εμβόλιο, όπως δήλωσε ο Μοντσεφ Σλαουι επικεφαλής σύμβουλος του προγράμματος "Operation Warp Speed"της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Pfizer έχει υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA) από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για το εμβόλιό της και αναμένεται να εγκριθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι οργάνωσαν μια δοκιμή το Νοέμβριο προσομοιώνοντας τις αποστολές των εμβολίων, για να διασφαλίσουν ότι είχαν τεθεί σε ισχύ όλες οι ρυθμιστικές εγκρίσεις που θα επιτρέψουν την άμεση παράδοση τις επόμενες εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι η United Airlines είχε αρχίσει να μεταφέρει τις αποστολές του εμβολίου της Pfizer με πτήσεις τσάρτερ, για να διασφαλίσει ότι μπορεί να διανεμηθεί γρήγορα μόλις εγκριθεί, σύμφωνα με άτομο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα.

Η American Airlines ξεκίνησε τις δοκιμές τον Νοέμβριο με πτήσεις από το Μαϊάμι προς τη Νότια Αμερική, για να προετοιμαστεί για το ρόλο της στη μεταφορά των εμβολίων κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.