ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η κηδεία του Τζ. Φλόιντ στο Χιούστον

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η κηδεία του Τζ. Φλόιντ στο Χιούστον

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στην εκκλησία Fountain of Praise στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιείται η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ.

Νωρίτερα σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του Αφροαμερικανού ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς πριν από δύο εβδομάδες.

Στο Χιούστον, την πόλη όπου μεγάλωσε ο Φλόιντ, οι αμερικανικές σημαίες κυμάτιζαν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία Κρήνη της Δοξολογίας. Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν στο φέρετρό του, με κάποιους να φορούν μπλουζάκια με το σύνθημα «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τα τελευταία λόγια του 46χρονου πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ακινητοποιημένος στον δρόμο κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.

Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η Wall Street, τήρησε σιγή 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων για να τιμήσει τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού, δηλαδή όση ώρα ακριβώς ο λευκός αστυνομικός γονάτιζε στον λαιμό του Φλόιντ οδηγώντας τον στον θάνατο. Η τήρηση σιγής στο NYSE ξεκίνησε το μεσημέρι προκειμένου να συμπέσει με την έναρξη της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ.

Στη συνέχεια, ο Φλόιντ θα ταφεί δίπλα στη μητέρα του, στο κοιμητήριο Houston Memorial Gardens του Πέρλαντ.

Τζο Μπάιντεν: «Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης» έχει έρθει

"Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης" έχει έρθει στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Τζορτζ Φλόιντ.

"Δεν μπορούμε πλέον να γυρίζουμε την πλάτη στον ρατσισμό που πληγώνει την ψυχή μας", πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αποτίοντας φόρο τιμής στον 46χρονο Αφροαμερικανό, ο θάνατος του οποίου πριν από 15 ημέρες από ασφυξία, από έναν λευκό αστυνομικό, προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέραν των συνόρων τους.

Αιδεσιμώτατος: Ο πρόεδρος Τραμπ «δεν είχε να πει μια λέξη» για τον Τζορτζ Φλόιντ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «δεν είχε να πει μια λέξη» για το μαρτύριο του Τζορτζ Φλόιντ, καταδίκασε ο αιδεσιμώτατος Αλ Σάρπτον κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας στο Τέξας του 46χρονου Αφροαμερικανού.

«Ο πρόεδρος μίλησε για να καλέσει στρατιώτες για ενισχύσεις» για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις πόλεις που συγκλονίστηκαν από βία μετά από αυτό το δράμα, σημείωσε ο Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

«Αλλά δεν είχε να πει μια λέξη για τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αυτής της αστυνομικής δολοφονίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο χρόνο που ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόκιν πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας τον θάνατό του από ασφυξία.