ΗΠΑ: «Πυρά» Κορτέζ κατά των Πελόζι και Σούμερ: «Πρέπει να φύγουν τώρα!»

ΗΠΑ: «Πυρά» Κορτέζ κατά των Πελόζι και Σούμερ: «Πρέπει να φύγουν τώρα!»

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ  εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ ηγετών του κόμματος στο Κογκρέσο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αποχωρήσουν. 

"Είναι εύκολο για κάποιον να πει, "Ω καλά, ξέρετε, γιατί δεν είσαι υποψήφια;" Αλλά το Σώμα είναι εξαιρετικά περίπλοκο και δεν είμαι έτοιμη. Δεν μπορώ να είμαι εγώ. Ξέρω ότι δεν μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά", είπε η Κορτέζ, μέλος της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών και γνωστή για τις ριζοσπαστικές της απόψεις, στο podcast της ιστοσελίδας Intercept.

"Ακόμη και συντηρητικά μέλη του κόμματος πιστεύουν ότι η Νάνσι Πέλοσι είναι πολύ φιλελεύθερη για αυτούς, αλλά δεν έχουν απαραίτητα εναλλακτικές λύσεις", συνέχισε. "Και αυτό, νομίζω, το αποτέλεσμα της παραμονής πολλών ετών στην εξουσία στην την έλλειψη… πραγματικής μέριμνας για την διαδοχή".

Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικοί εξέλεξαν πριν λίγο καιρό εκ νέου τη Νάνσι Πελόζι, για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου θα διατηρήσουν, με μικρή διαφορά, την πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια της θητείας του Τζο Μπάιντεν.

Με φόντο τα παραπάνω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Κορτεζ θέλει να αντιμετωπίσει τον επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ ο οποίος εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η θητεία του Σούμερ λήγει το 2022.

AP Photo/John Minchillo