ΗΠΑ: Προβάδισμα 4%για τον Τζ. Μπάιντεν έναντι του Τραμπ στους στρατιωτικούς

ΗΠΑ: Προβάδισμα 4%για τον Τζ. Μπάιντεν έναντι του Τραμπ στους στρατιωτικούς

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 4% έναντι του σημερινού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους εν ενεργεία στρατιωτικούς σύμφωνα με δημοσκόπηση της ιστοσελίδας The Military Times.

Σε δείγμα 1.100 εν ενεργεία στρατιωτικών, το 41% προτιμά τον πρώην αντιπρόεδρο ενώ το 37% τον Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που ένα 21% δηλώνει αναποφάσιστο ή προτίθεται να ψηφίσει έναν τρίτο υποψήφιο. 

Η αποδοχή του Τραμπ ως πρόεδρου ανάμεσα στους στρατιωτικούς βρίσκεται σταθερά κάτω από το 49%, ιδίως μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις του τόσο για τον πρώην Υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις όσο και για άλλους ανώτατους αξιωματικούς.

Σημειώνεται ότι και ο διάδοχος του Μάτις, Μαρκ Έσπερ έχει πάρει δημοσίως αποστάσεις από τον πρόεδρο. Τον Ιούνιο σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στο Πεντάγωνο, ο Εσπερ μετά τις δηλώσεις του Τραμπ περί εμπλοκής του στρατού, τόνισε ότι η ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από μέλη του μόνιμου στρατού θα μπορούσε να δικαιολογηθεί «μόνο ως όπλο τελευταίας καταφυγής, υπό τις πιο επείγουσες και ακραίες συνθήκες». 

AP Photo/Andrew Harnik