8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

ΗΠΑ: Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα παγκοσμίως, εξαιτίας της Όμικρον

ΗΠΑ: Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα παγκοσμίως, εξαιτίας της Όμικρον
Shutterstock

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, με ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% να αφορούν σε πτήσεις εντός των ΗΠΑ, επιδεινώνοντας την κατάσταση με τα προβλήματα στις μετακινήσεις, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της έξαρσης του αριθμού των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα μάλιστα με μία καταμέτρηση της ηλεκτρονικής σελίδας ιχνηλάτησης πτήσεων FlightAware.com., περισσότερες από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι (Παγκόσμια Ώρα) συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.900 πτήσεων, που ήταν εισερχόμενες ή αναχωρούσαν από τις ΗΠΑ,

Συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που είχαν καθυστερήσεις, αλλά δεν ακυρώθηκαν, περισσότερες από 4.800 πτήσεις είχαν συνολικά καθυστέρηση.

Να σημειωθεί ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσιάζουν συνήθως τη μεγαλύτερη κίνηση στις αεροπορικές μετακινήσεις, αλλά η ταχεία εξάπλωση της COVID-19, οδήγησε τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε ακύρωση πτήσεων, καθώς πιλότοι και πληρώματα μπήκαν σε καραντίνα.

Επιπροσθέτως, οι υπηρεσίες Μεταφορών σε παναμερικανικό επίπεδο προχωρούν, σε αναστολή ή μείωση της προσφοράς των υπηρεσιών τους, εξαιτίας της μείωσης στο διαθέσιμο προσωπικό τους, από την αύξηση των κρουσμάτων.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει καταγράψει αριθμό μολύνσεων ρεκόρ, ακυρώνοντας πολλές από προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για το 2022, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ