ΗΠΑ: Παραιτήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας

Ένα ακόμα μέλος της κυβέρνησης Τραμπ, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Γουλφ υπέβαλε την παραίτησή του μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Στην επιστολή παραίτησής του, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Associated Press ο Γουλφ αναφέρει:

«Δυστυχώς, αυτή η ενέργεια δικαιολογείται από πρόσφατα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των τρεχουσών και ανεπιθύμητων δικαστικών αποφάσεων σχετικά με την εγκυρότητα της εξουσίας μου ως εκτελούντα χρέη υπουργού. Αυτά τα γεγονότα και οι ανησυχίες χρησιμεύουν όλο και περισσότερο για να αποσπάσουν την προσοχή και τους πόρους μακριά από το σημαντικό έργο του Υπουργείου σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της μετάβασης της εξουσίας».

Τη θέση του Γουλφ θα αναλάβει ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), Πιτ Γκέινορ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γουλφ διορίστηκε εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας στην θέση της Κιγστεν Νίλσεν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον Νοέμβριο του 2019 ωστόσο, η νομιμότητά του διορισμού του αμφισβητήθηκε από τους Δημοκρατικούς στη Γερουσία. 

Η αποχώρηση του Γουλφ έρχεται ενώ πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες για νέες απειλές ενόψει της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον την 20ή Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρθηκε είναι ο τρίτος υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ που υποβάλλει παραίτηση μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, έπειτα από τις Ελέιν Τσάο (Μεταφορών) και Μπέτσι Ντε Βoς (Παιδείας).

Shawn Thew/Pool via AP