ΗΠΑ: Οι πρώτοι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι μαύροι άνδρες εξελέγησαν στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Οι πρώτοι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι μαύροι άνδρες εξελέγησαν στο Κογκρέσο

Αν δεν είχε μεσολαβήσει το εκλογικό θρίλερ το οποίο συνεχίζεται στις ΗΠΑ, τότε η προσοχή θα είχε στραφεί σε ορισμένες ευχάριστες υποψηφιότητες οι οποίες έλαβαν την υποστήριξη των Αμερικανών πολιτών.

Μία εξ αυτών είναι η περίπτωση του Ρίτσι Τόρες, 32 ετών και πρώην δημοτικού συμβούλου στη Νέας Υόρκης, ο οποίς και αποτελεί τον πρώτο Αφροαμερικανο που έχει μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και κερδίζει μια θέση στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Υπήρξε ένας υποψήφιος που ξεχώρισε σαν ένας από τους πιο νέους σε ηλικία λατινοαμερικανούς που εκλέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, γιος μιας ανύπαντρης μητέρας από το Μπρονξ και πρωταθλητής για τους εργαζόμενους στην πόλη» σημείωσε ο εκπρόσωπος της λατινοαμερικανικής κοινότητας.

Η δεύτερη αντίστοιχη υποψηφιότητα αφορά στο Μόντερ Τζόουνς, o οποίος γεννήθηκε στο Νιάκ της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Σπρινγκ Βάλεϊ μόνο με τη μητέρα του.

Ο Τζόουνς ξεκίνησε να εργάζεται στο υπουργείο δικαιοσύνης επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, ενώ παρείχε νομικές υπηρεσίες δωρεάν για τον οργανισμό “Legal Aid Society”. Ο Τζόουνς είχε μάλιστα τη στήριξη του Μπαράκ Ομπάμα, του Μπέρνι Σάντερς και της Ελίζαμπεθ Ουόρεν. 

Υπενθυμίζεται ότι η Σάρα Μακμπράιντ κατάφερε να γίνει η πρώτη διεμφυλική που εκλέγεται στην υψηλότερη σε ιεραρχία θέση αξιωματούχου, κερδίζοντας την έδρα της Γερουσίας στην πολιτεία του Ντάλαγουέαρ.

Ο 30χρονη, που ήταν υποψήφια με το Δημοκρατικό Κόμμα βρέθηκε απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Στιβ Ουάσινγκτον διαδεχόμενη τον Χάρις Μακντάουελ που διατηρούσε μέχρι τώρα την έδρα. 

«Είμαι τόσο ευγνώμων στους εθελοντές που έπαιρναν τηλέφωνα, έστελναν επιστολές, μιλούσαν στους ψηφοφόρους, που έφεραν τους γείτονές μας κοντά», είπε η Μακμπράιντ.