ΗΠΑ: Οι περικοπές θέσεων εργασίας αυξήθηκαν κατά 54% τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Οι περικοπές θέσεων εργασίας αυξήθηκαν κατά 54% τον Ιούλιο

Οι Αμερικανοί εργοδότες ανακοίνωσαν 262.649 νέες περικοπές θέσεων εργασίας τον Ιούλιο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να μειώνει τη ζήτηση, άλλη μία ένδειξη ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας επιβραδύνεται.

Οι απολύσεις που κατέγραψε η εταιρεία Challenger, Gray & Christmas αυξήθηκαν κατά 54% σε σχέση με τον Ιούνιο.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση της ανεργίας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, και ακολουθεί άλλα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα και καταδεικνύουν μεγάλες μειώσεις στις μισθοδοσίες και ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της απασχόλησης στους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Οι προσλήψεις ανέρχονταν τον Ιούλιο σε 246.507.

«Η ύφεση απέχει πολύ από το τέλος της, ειδικά καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στη χώρα», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας που διενέργησε την έρευνα. «Οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες, επιχειρήσεις κλείνουν, οι πτωχεύσεις αυξάνονται».

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του, πιο αναλυτικά στοιχεία την Παρασκευή.

Ως βασικός λόγος των απολύσεων εμφανίζεται η πανδημία, που έχει οδηγήσει σε μειωμένη ζήτηση και χρεοκοπίες μεγάλων επιχειρήσεων όπως η J.C. Penney και η Lord & Taylor, ενώ μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και πάρκα διασκέδασης έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε μαζικές περικοπές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters πολλές από αυτές τις απώλειες είναι πλέον μόνιμες, και πολλοί εργαζόμενοι θα δυσκολευτούν να βρουν νέες θέσεις.