ΗΠΑ: Οι νεκροί από κορονοϊό ξεπέρασαν τους θανάτους στον πόλεμο του Βιετνάμ

ΗΠΑ: Οι νεκροί από κορονοϊό ξεπέρασαν τους θανάτους στον πόλεμο του Βιετνάμ

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν μέσα σε δυο μήνες στην πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε πλέον εκείνον των αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι σκοτώθηκαν τις δύο δεκαετίες του πολέμου στο Βιετνάμ, δείχνουν τα δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά 58.355 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας από κάθε άλλη στον πλανήτη. Αντίστοιχα, συνολικά 58.220 αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ (1955-1975), σύμφωνα τον επίσημο απολογισμό των αρχείων του κράτους, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Επίσης, με 2.207 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ μπήκε ξανά σε ανοδική τροχιά χθες Τρίτη, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, με τον αριθμό των νεκρών ανά 24ωρο να είχε μειωθεί περί τους 1.300 την Κυριακή και προχθές Δευτέρα, τώρα προστέθηκαν ακόμη 2.207 ασθενείς που υπέκυψαν ως την στις 03:30 το πρωί από την προηγουμένη την ίδια ώρα, βάσει των τελευταίων δεδομένων του πανεπιστημίου.

Νωρίτερα χθες Τρίτη εξάλλου στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε άλλο ένα όριο με βαρύ συμβολισμό, αυτό του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, φτάνοντας στην Τετάρτη το πρωί τα 1.012.583. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει πλέον το ένα τρίτο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, πάντα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.