ΗΠΑ: Οι αρχές προχώρησαν στην 25η και τελευταία εκτέλεση για το 2018

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 09:15
-A +A
ΗΠΑ: Οι αρχές προχώρησαν στην 25η και τελευταία εκτέλεση για το 2018

Η τελευταία εκτέλεση της χρονιάς στις ΗΠΑ έγινε χθες βράδυ στη Φλόριντα αυξάνοντας σε 25 τον αριθμό των θανατοποινιτών που εκτελέστηκαν το 2018 σε όλη τη χώρα.

Ο θάνατος του 55χρονου Χοσέ Χιμένες στο σωφρονιστικό κατάστημα του Σταρκ διαπιστώθηκε στις 21.48 τοπική ώρα (04.48 Παρασκευής ώρα Ελλάδας) μετά τη θανατηφόρα ένεση που του έγινε η οποία είχε ουσίες που προκαλούν αντιπαραθέσεις.

Είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών το 1994 για μια ιδιαίτερα άγρια δολοφονία.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Χιμένες είχε μπει στο διαμέρισμα μιας γειτόνισσάς του, στο βόρειο Μαϊάμι, πιθανόν για να κλέψει.

Η Φίλις Μίνας, μια 63χρονη γραφέας δικαστηρίου, ήταν στο σπίτι της. Ο Χιμένες τη χτύπησε και τη μαχαίρωσε πολλές φορές.

Διάφορες δικαστικές διαδικασίες καθυστέρησαν την εκτέλεσή του. Οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι ο εθισμός του στα ναρκωτικά δεν είχε ληφθεί επαρκώς υπόψη στη δίκη.

Επιχείρησαν χθες, να ασκήσουν προσφυγή για μια τελευταία ευκαιρία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αμφισβητούσαν τη χρήση από τη Φλόριντα της ουσίας ετομιδάτη, ενός φαρμάκου που προκαλεί αναισθησία στον κρατούμενο όταν δύο άλλα φάρμακα παραλύουν τους μύες και προκαλούν καρδιακή προσβολή.

Ο προηγούμενος εκτελεσθείς στη Φλόριντα, ο 'Ερικ Μπραντς τον Φεβρουάριο, κραύγαζε επανειλημμένα όταν η θανατηφόρα ουσία διοχετεύτηκε στις φλέβες του, σύμφωνα με τους συνηγόρους του Χιμένες.

Ωστόσο οι δικηγόροι του δεν κατάφεραν να πείσουν την ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας ότι η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την εκτέλεσή συνιστούσε "απάνθρωπη μεταχείριση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 20/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα