ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς υπογράφει συμβόλαιο εκατομμυρίων για τα απομνημονεύματά του

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς υπογράφει συμβόλαιο εκατομμυρίων για τα απομνημονεύματά του
APimages

Συμφωνία εκατομμυρίων υπέγραψε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με εκδοτικό οίκο για δύο βιβλία, ένα εκ των οποίων θα περιλαμβάνει τα απομνημονεύματά του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος γίνεται έτσι ένα από τα πρώτα πρόσωπα του στενού κύκλου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ανακοίνωσε μια τόσο επικερδή συμφωνία.

Η αυτοβιογραφία του Πενς, χωρίς τίτλο επί του παρόντος, υπολογίζεται να κυκλοφορήσει το 2023. Το CNN ανέφερε ότι η συμφωνία του πρώην αντιπροέδρου φτάνει σε επταψήφιο νούμερο, κάπου μεταξύ 3 και 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εξαιρετική ομάδα της Simon & Schuster και να προσκαλέσω τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι από μια μικρή πόλη στην Ιντιάνα μέχρι την Ουάσιγκτον», πρόσθεσε.

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέγραψε επίσης με τον Πενς και για ένα δεύτερο βιβλίο, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Ο αντιπρόεδρος της Simon & Schuster, Ντάνα Κανέιντι, δήλωσε ότι το βιβλίο του Πενς θα είναι «αποκαλυπτικό».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι αναφορές του στην τελευταία χρονιά της προεδρίας Τραμπ, όταν η συμπεριφορά του τέως ενοίκου του Λευκού Οίκου οδήγησε σε ακραία πόλωση στις ΗΠΑ.

«Η ζωή και το έργο του αντιπροέδρου Πενς, το ταξίδι του ως χριστιανός, οι προκλήσεις και τα επιτεύγματά του, καθώς και τα διδάγματα που έχει λάβει, αφηγούνται μια αμερικανική ιστορία εξαιρετικής δημόσιας λειτουργίας σε μια εποχή απαράμιλλου δημόσιου ενδιαφέροντος για την κυβέρνηση και την πολιτική μας», είπε ο Κανέιντι.

«Η αποκαλυπτική του αυτοβιογραφία θα είναι το απόλυτο βιβλίο για μια από τις πιο πομπώδεις προεδρίες στην αμερικανική ιστορία», πρόσθεσε.

Μεταξύ των Δημοκρατικών και άλλων που αντιτάχθηκαν στον Τραμπ, ο Πενς θεωρείται ευρέως ως πιστός και συνεπής σύμμαχός του. Ωστόσο, τόσο οι υποστηρικτές του Τραμπ, όσο και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος τον καταδίκασαν επειδή δεν παρενέβη στις 6 Ιανουαρίου στην επίσημη επικύρωση του Κογκρέσου για την προεδρική νίκη του Τζο Μπάιντεν.