ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Φλόρενς συνιστά «σημαντική απειλή» για άλλες 24 - 36 ώρες

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Φλόρενς συνιστά «σημαντική απειλή» για άλλες 24 - 36 ώρες

Ο κυκλώνας Φλόρενς, που έφθασε σήμερα στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, συνιστά «σημαντική απειλή» για ακόμη 24 έως 36 ώρες, προειδοποίησε η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων (Fema).

Συνοδευόμενος από κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους, ο κυκλώνας Φλόρενς «πάτησε» στην στεριά στις 07.15 τοπική ώρα.

«Δεν έχει τελειώσει», προειδοποίησε ο Τζεφ Μπάιαρντ, αξιωματούχος της Fema κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης. «Η σημαντική απειλή θα παραμείνει για 24 έως 36 ώρες ακόμη», κυρίως εξαιτίας αυξημένου κινδύνου πλημμυρών», πρόσθεσε.

Οι μετεωρολόγοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) τόνισαν ότι η κυκλώνας Φλόρενς προχωρεί με αργή ταχύτητα και κατά συνέπεια προκαλεί πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στις ίδιες περιοχές.

Τα εδάφη έχουν απορροφήσει ήδη μεγάλες ποσότητες νερού εξαιτίας των βροχοπτώσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων και δεν έχουν άλλα περιθώρια, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, εξ ου και η αυξημένη ανησυχία για σοβαρές και αιφνίδιες πλημμύρες, παρά το γεγονός ότι ο κυκλώνας έχει υποβαθμισθεί στο επίπεδο 1 της 5βαθμης κλίμακας Saffir-Simpson.

Ορισμένες πλημμυρισμένες ζώνες είναι υπερβολικά επικίνδυνες ώστε να μπορέσουν να επέμβουν οι διασώστες, δήλωσε ο Τζεφ Μπάιαρντ, αναφερόμενος στους ανθρώπους που αψήφησαν την εντολή εκκένωσης και βρίσκονται τώρα σε δυσχερή θέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ