ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ στηρίζει το «κίνημα» κατά των μέτρων περιορισμού

ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ στηρίζει το «κίνημα» κατά των μέτρων περιορισμού

Ο Έλον Μασκ ιδρυτής των εταιρειών Tesla  και Space X υποστήριξε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τις διαδηλώσεις που γίνονται ανά την επικράτεια της χώρας κατά των περιοριστικών μέτρων. 

«Ελευθερώστε την Αμερική τώρα» έγραψε ο Μασκ στο Twitter στο οποίο έχει 31 εκατομμύρια ακόλουθους. Ασπαζόμενος την «γραμμή» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κάλεσε πριν λίγες μέρες τους Αμερικανούς «Να απελευθερώσουν» τις πολιτείες Μινεσότα, Βιρτζίνια και Μίσιγκαν, ο Μασκ τάχθηκε κατά των μέτρων περιορισμού.

Σημειώνεται ότι στο Μίσιγκαν, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη διαδήλωση, όπου συμμετείχαν περίπου 3.000 ανθρώπων. Στην εν λόγω πολιτεία, οπαδοί του συνασπισμού Michigan Conservative Coalition με σύνθημα «Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το κράτος μας» κατέβηκαν με όπλα στους δρόμους της πόλης Λάνσινγκ διαδηλώνοντας κατά των μέτρων περιορισμού. Στο στόχαστρο ακροδεξιών που κρατούσαν την σημαία της συνομοσπονδίας, βρέθηκε και η κυβερνήτης Γκρέτσεν Γουίτμερ, στέλεχος των Δημοκρατικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Μασκ «παρεμβαίνει» στο ζήτημα του κορονοϊου, καθώς στις αρχές Μαρτίου, είχε δηλώσει ότι οι άνθρωποι αντιδρούν υπερβολικά γράφοντας στο Twitter «Ο πανικός του κορoνοϊού είναι χαζός». 

Στα μέσα του ίδιου μήνα στον λογαριασμό του υποστήριζε ότι τα παιδιά είναι «ουσιαστικά απρόσβλητα» από τον κορονοϊό, παρά τις επιστημονικές ενδείξεις που υποδεικνύουν πως τα παιδιά όχι μόνο μπορούν να μολυνθούν, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά.

«Τα παιδιά είναι ουσιαστικά απρόσβλητα, αλλά οι ηλικιωμένοι με προϋπάρχοντα προβλήματα είναι ευάλωτοι. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις με στενή επαφή μεταξύ παιδιών και παππούδων έχουν πιθανότατα το μεγαλύτερο ρίσκο», έγραφε στο επίμαχο «τιτίβισμα».