ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Πενς θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Πενς θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Ο Μάικ Πενς, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θα παραβρεθεί στην τελετή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας, του Δημοκρατικού προκατόχου του στο αξίωμα Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης χθες Σάββατο.

Yπενθυμίζεται πως ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει πως δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, εντείνοντας την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ  ανέφερε στο Twitter.

«Για όλους εσάς που ρωτάτε, δεν θα παραβρεθώ στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αν και δεν προκαλεί εντύπωση, η εν λόγω απόφαση είναι διαμετρικά αντίθετη με τις τελευταίες του δηλώσεις πως θα διασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση εξουσίας.

«Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία συμφωνούμε εμείς οι δύο», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ και την απόφαση του να μην παραβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, στις 20 Ιανουαρίου.

«Καλύτερα, έχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες προσδοκίες μου για εκείνον. Είναι μια ντροπή για την χώρα, μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον πλανήτη. Δεν αξίζει να κατέχει αυτό το αξίωμα», τόνισε ο Μπάιντεν και χαρακτήρισε τον Τραμπ ως έναν από τους πιο ανίκανους προέδρους στην ιστορία της Αμερικής.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ωστόσο ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι «καλοδεχούμενος στην τελετή».

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στη Μυστική Υπηρεσία ότι θα φροντίσει να διεξαχθεί «με ασφάλεια» η τελετή της ορκωμοσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ