Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 15:52

-A +A

ΗΠΑ: Μείωση ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων κατά 16,4% τον Απρίλιο

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 15:52
ΗΠΑ: Μείωση ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων κατά 16,4% τον Απρίλιο
-A +A

Κατά 16,4% υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, εν μέσω του lockdown που έχει επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, την στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν πως η πτώση θα ανέλθει σε ποσοστό 12,3%.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την αμερικανική κυβέρνηση, η μείωση αυτή συνιστά την χειρότερη επίδοση των λιανικών πωλήσεων από το 1990 όταν κι άρχισαν να δημοσιοποιούνται τα σχετικά στοιχεία, ξεπερνώντας ακόμα και την μείωση του 8,7% που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως το ποσοστό της μείωσης των λιανικών πωλήσεων τον Μάρτιο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ η μείωση τελικά διαμορφώθηκε στο 8,3% από το 8,7% που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία της Παρασκευής υποδεικνύουν ότι οι μείωση που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, συνεχίζεται και στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί έχασαν την δουλειά τους εξαιτίας του lockdown που εφαρμόστηκε σχεδόν σε όλες τις Πολιτείες της χώρας, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά και οι καταναλωτικές δαπάνες από τα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως επιπλέον 3 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό από τις αρχές της κρίσης του κορονοϊού να ξεπερνάει πλέον τα 36 εκατ.

AP Photo/Charlie Neibergall

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα