Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 08:01

-A +A

ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία η Γερουσία για το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στην ιστορία 

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 08:01
ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία η Γερουσία για το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στην ιστορία 
-A +A

Οι ηγέτες των παρατάξεων της Γερουσίας φαίνεται πως βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την έγκριση του μεγαλύτερου πακέτου μέτρων στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Ο αρχηγός της μειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σουμερ δήλωσε "Μίλησα για αρκετές ώρες με τον Στίβεν Μνουτσιν και τον Μιτς Μακονελ, νομίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία". Οι Δημοκρατικοί ήθελαν ακόμα περισσότερα μέτρα και καταψήφισαν αρχικά την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία εκμεταλλευόμενοι την απουσία πέντε Γερουσιαστών τους λόγω κορονοϊου. 

Οι συζητήσεις που διεξάγονταν από το Σαββατοκύριακο, πράγμα σπάνιο για τη Γερουσία αφορούν τέσσερις τομείς, τη φορολογία, την υγειονομική περίθαλψη, τις μικρές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές εταιρείες. 

Έτσι λοιπόν φαίνεται να υπάρχει κατά αρχήν συμφωνία για παροχή 25 δις δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες και 4 δις για τις μεταφορικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση. Παράλληλα όμως οι Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν να επεκτείνουν την ασφαλιστική κάλυψη όσων έχασαν την δουλειά τους στους τέσσερις μήνες αντί για τρεις, κάτι που ήταν βασικό αίτημα των Δημοκρατικών. Επιπρόσθετα, θα δοθούν τουλάχιστον 100 δις δολάρια άμεσα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, 75 δις περισσότερα από ότι αρχικά πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πέραν αυτών, ο Στίβεν Μνουτσιν ανάφερε επίσης ότι "εργαζόμαστε μαζί με τη FED και θα δώσουμε ρευστότητα που θα φτάσει και τα 4 τρισ. δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας”, ενώ συμπλήρωσε ότι θα αφορούν ένα ευρύτατο πρόγραμμα δανεισμού.

Οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών χρειάζεται τουλάχιστον 50 ψήφους στη Γερουσία και στη συνέχεια να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για να γίνει νόμος. 

AP Photo/Alex Brandon

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα