7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Καμπάνια της Ρωσίας για την απαξίωση των εμβολίων Pfizer και Moderna

ΗΠΑ: Καμπάνια της Ρωσίας για την απαξίωση των εμβολίων Pfizer και Moderna

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα εμβόλια της Pfizer και άλλων φαρμακευτικών, συμπεριλαμβανομένης της Moderna, αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Ένας αξιωματούχος ειδικής υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία παρακολουθεί τις επιχειρήσεις παραπληροφόρησης από το εξωτερικό, έχει εντοπίσει τέσσερις ιστότοπους που ασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό.

"Μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι ιστότοποι συνδέονται άμεσα με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών", δήλωσε ο αξιωματούχος του Global Engagement Center του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Wall Street Journal.

Χαρακτηριστικά ένα άρθρο σε μια ιστοσελίδα με την ονομασία New Eastern Outlook ανέφερε ότι η τεχνολογία mRNA είναι «πειραματική», η οποία δεν έχει «ακρίβεια» και προωθήθηκε από τους Μπιλ Γκέιτς, Άντονι Φάουτσι και Τζο Μπάιντεν.

Επιπλέον, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι λογαριασμοί της ρωσικής κυβέρνησης στο Twitter προσπαθούν να εγείρουν ανησυχίες σχετικά με το κόστος και την ασφάλεια του εμβολίου Pfizer σε σχέση με το αντίστοιχο ρωσικό σκεύασμα Sputnik V.