ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Δίωξη κατά Κινέζων στρατιωτικών για την κυβερνοεπίθεση στην Equifax

ΗΠΑ: Δίωξη κατά Κινέζων στρατιωτικών για την κυβερνοεπίθεση στην Equifax

Δίωξη σε βάρος τεσσάρων Κινέζων αξιωματικών ασκήθηκε από τις δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ για την κυβερνοεπίθεση και την κλοπή προσωπικών δεδομένων από την αμερικανική εταιρεία Equifax, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ. 

Η εταιρεία αυτή συλλέγει προσωπικές πληροφορίες των καταναλωτών που ζητούν να τους χορηγηθεί πίστωση.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, οι τέσσερις Κινέζοι έκλεψαν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης περίπου των μισών Αμερικανών πολιτών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό ο οποίος παραχώρησε για το θέμα συνέντευξη Τύπου πρόκειται για «μια από τις μεγαλύτερες πειρατείες δεδομένων στην ιστορία», με περίπου 145 εκατομμύρια θύματα στην επικράτεια των ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε στην κινεζική κυβέρνηση ότι έχουμε τη δυνατότητα να άρουμε την ανωνυμία στο Ίντερνετ και να βρούμε τους πειρατές που η χώρα αναπτύσσει τακτικά εναντίον μας», πρόσθεσε.

Ο Βου Ζιγιόν, ο Ουάνγκ Τσιάν, ο Σου Κε και ο Λιου Λέι είναι και οι τέσσερις μέλη μιας μονάδας ερευνών του κινεζικού στρατού. Την περασμένη εβδομάδα τους ασκήθηκε δίωξη στην Ατλάντα για σύσταση και συμμορία με στόχο τη διάπραξη διαδικτυακής απάτης, οικονομικής κατασκοπείας και απάτης στον τομέα των επικοινωνιών. Κατηγορούνται ότι το 2017 εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό που χρησιμοποιούσε ο πιστωτικός κολοσσός Equifax.

Εξάλλου, τον περασμένο Ιούλιο η Equifax δέχτηκε να πληρώσει τουλάχιστον 575 εκατομμύρια δολάρια για να κλείσει διάφορες έρευνες που συνδέονταν με την κυβερνοπειρατεία αυτήν, εξαιτίας της οποίας παραιτήθηκε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της, ο Ρίτσαρντ Σμιθ.

Φωτογραφία: AP