ΗΠΑ: Διαδήλωση για τυχόν μεθοδεύσεις στην επιστολική ψήφο υπέρ του Τραμπ

ΗΠΑ: Διαδήλωση για τυχόν μεθοδεύσεις στην επιστολική ψήφο υπέρ του Τραμπ

Oμάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από την κατοικία του Γενικού Διοικητή των Ταχυδρομείων Λούις ΝτεΤζόι στην Ουάσιγκτον εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών ότι υποβαθμίζει την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο.

Αναμένεται ένας άνευ προηγουμένου αριθμός επιστολικών ψήφων, καθώς πολλές Πολιτείες διευκόλυναν την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου για να υπερκεράσουν την ανησυχία για τις δημόσιες συγκεντρώσεις ενώ μαίνεται η πανδημία κορονοϊού.

Αλλά όπως ακριβώς τη στιγμή που η Ταχυδρομική Υπηρεσία ;oφειλε να προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την κατακλυσμιαία παραλαβή των επιστολικών ψήφων, ο ΝτεΤζόι - ένας από τους δωρητές του Τραμπ που έχει επενδύσει σε ανταγωνιστικές εταιρείες αλληλογραφίας - προωθεί μέτρα μείωσης του κόστους που οδήγησαν σε εκτεταμένες καθυστερήσεις.

Ο ίδιος ο ΝτεΤζόι έχει επιχειρηματολογήσει πως οι αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στις υπερωρίες, είναι απαραίτητες για να επιστρέψουν τα αμερικανικά ταχυδρομεία στην κερδοφορία. Ωστόσο, οι διαδηλωτές τον κατηγόρησαν ότι τα σαμποτάρει για να ευχαριστήσει τον Τραμπ, ο οποίος υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών και ο οποίος διαρκώς ισχυρίζεται - χωρίς αποδεικτικά στοιχεία - ότι οι αντίπαλοί του θα χρησιμοποιήσουν την επιστολική ψήφο για να τον εκτοπίσουν με δόλο από τον Λευκό Οίκο.

Φυσώντας βουβουζέλες και χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια, περίπου 75 άνθρωποι περικύκλωσαν την πολυτελή κατοικία του ΝτεΤζόι στην Ουάσιγκτον και επεδείκνυαν επιγραφές με συνθήματα "Διεθυντή Σαμποτέρ", "Αφήστε την Αμερική να ψηφίσει" και "Παραδώστε τα γράμματα, αποκαθηλώστε τον ΝτεΤζόι".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ