ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε αναπάντεχα στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ενισχύοντας τους φόβους ότι η πανδημία του Covid-19 προκαλεί στην αγορά εργασίας ζημιά μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας ανήλθε στις 898.000 στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 10 Οκτωβρίου, από 845 την προηγούμενη εβδομάδα. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι θα μειώνονταν στις 825.000.

Η υψηλή ανεργία σε συνδυασμό με την νέα έξαρση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, απειλούν την οικονομική ανάκαμψη που είχε αρχίσει να σημειώνεται.

Επτά μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παραμένουν σταθερά πάνω από 665.000, το ρεκόρ που είχαν σημειώσει κατά την ύφεση του 2007-2009. Περίπου 3,8 εκατομμύρια άτομα έχασαν τη δουλειά τους τον Σεπτέμβριο, ενώ ακόμα 2,4 εκατομμύρια είναι άνεργοι πάνω από έξι μήνες.