ΗΠΑ: Άνοιξε ο δρόμος για την ψηφοφορία του διορισμού του Μ. Κάβανο το Σάββατο

ΗΠΑ: Άνοιξε ο δρόμος για την ψηφοφορία του διορισμού του Μ. Κάβανο το Σάββατο

Η Γερουσία των ΗΠΑ, σε μια ψηφοφορία επί της διαδικασίας, τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ανοίγει κατ'' αυτόν τον τρόπο ο δρόμος για τη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας, πιθανότατα το Σάββατο, για την έγκριση του διορισμού του.

Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία με οριακή πλειοψηρφία 51 ψήφων. Μία γερουσιαστής, η Λάιζα Μουρκόφσκι, καταψήφισε στην ψηφοφορία ενώ η συνάδελφός της Σούζαν Κόλινς, που φέρεται επίσης να διατηρεί επιφυλάξεις για τον ισόβιο διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, ψήφισε «ναι».

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Κόλινς σκοπεύει να ανακοινώσει στις 22.00 απόψε τι στάση θα τηρήσει στην αυριανή ψηφοφορία.

Θετική ψήφο έδωσαν επίσης ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός Τζεφ Φλέικ, ο οποίος προκάλεσε την έρευνα του FBI για τον Κάβανο την περασμένη εβδομάδα, καθώς και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής, ο Τζο Μάντσιν.

Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με tweet του δήλωσε "πολύ περήφανος" για τη θετική ψήφο της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ