ΗΠΑ: Ανακάμπτει ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

ΗΠΑ: Ανακάμπτει ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Βελτίωση του δείκτη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ καταγράφηκε τον Μάιο, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται αισιόδοξοι μετά και την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στην χώρα, ενώ μεγάλο μέρος των περιορισμών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας έχει αρθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Conference Board, ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση τον Μάιο και διαμορφώθηκε στις 86,6 μονάδες από 85,7 μονάδες όπου βρισκόταν τον Απρίλιο, την στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές του Doe Jones ανέμεναν πτώση στις 82,3 μονάδες συνεχίζοντας την τάση του Μαρτίου και του Απριλίου.

«Η κατακόρυφη πτώση των δύο τελευταίων μηνών φαίνεται να σταματάει», σημείωσε ο Λιν Φράνκο επικεφαλής του Conference Board, συμπληρώνοντας πως «οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες των καταναλωτών ενισχύονται, καθώς το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας βελτιώνει την ψυχολογία των πολιτών».

Σημειώνεται, τέλος, πως και οι 50 πολιτείες της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο έχουν προχωρήσει στην επανέναρξη της δραστηριότητας των επιχειρήσεων που είχαν κλείσει τους προηγούμενες μήνες. 

AP Photo/Martin Meissner