7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: 17 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων στο Λος Άντζελες

ΗΠΑ: 17 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων στο Λος Άντζελες

Σε έκρηξη μεγάλης ισχύος, που είχε σαν συνέπεια τον τραυματισμό 17 ανθρώπων, οδήγησε η αποτυχημένη επιχείρηση εξουδετέρωσης παράνομων πυροτεχνημάτων στο Λος Άντζελες το βράδυ της Τετάρτης. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας επιχείρησαν να μεταφέρουν τα πυροτεχνήματα σε ειδικό φορτηγό, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό abc7 η τοπική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων, η ποσότητα των οποίων ξεπερνούσε τους δυο τόνους, ενώ προορίζονταν προς χρήση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 4ης Ιουλίου.

Αρχικά η αστυνομία απομάκρυνε επιτυχώς τα αυτοσχέδια πυροτεχνήματα, ωστόσο αργότερα το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας του Λος Άντζελες επιχείρησαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατάσχεσης και μεταφοράς των πυροτεχνημάτων σε ειδικό φορτηγό όχημα.

Από  άγνωστη αιτία, σημειώθηκε ανάφλεξη και έκρηξη, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί το φορτηγό, να υποστεί ζημιές άλλο ένα όχημα και να τραυματιστούν 17 άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων ήταν πολίτες. 

Ένας 27χρονος συνελήφθη για την κατοχή των 240 παράνομων πυροτεχνημάτων, μικρού και μεσαίου μεγέθους.