ΗΠΑ: 1,25 εκατ. δολάρια η εγγύηση αποφυλάκισης του Ντ. Σόβιν

ΗΠΑ: 1,25 εκατ. δολάρια η εγγύηση αποφυλάκισης του Ντ. Σόβιν

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο πρώην αστυνομικός, που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά την αναβολή που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα η δίκη του.

Ο επί 19 χρόνια αστυνομικός στη Μινεάπολη, συμμετείχε στην αρχική του ακρόαση μέσα από τη φυλακή, εκεί όπου βρίσκεται από τις 29 Μαΐου, όταν και συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία δολοφονία δευτέρου βαθμού που επισύρουν φυλάκιση 40 ετών.

Η Δικαστής Τζίνις Ρέντιγνγκ ενέκρινε την πρόταση του εισαγγελέα να θέσει την εγγύηση αποφυλάκισης τα 1,25 εκατ. δολάρια χωρίς όρους και στο 1 εκατομμύριο υπό συγκεκριμένους όρους.

Η εγγύηση που ορίστηκε αρχικά ήταν στα 500.00 δολάρια. 

Οι συγκεκριμένοι όροι περιλαμβάνουν, να είναι νομοταγής, να δηλώνει την παρουσία του σε αστυνομικό τμήμα, να μην εργαστεί σε κάποια εταιρία security ή σε κάποια υπηρεσία επιβολής του νόμου, να παραδώσει τα όπλα και πυρομαχικά τα οποία διαθέτει καθώς και οποιαδήποτε άδεια οπλοφορίας διαθέτει και να μην επικοινωνήσει με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά ο Σόβιν είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όμως το κατηγορητήριο στη συνέχεια διευρύνθηκε και μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία χωρίς πρόθεση, ενώ η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 29 Ιουνίου.

Courtesy of Ramsey County Sheriff's Office via AP