Ιωάννινα: Με τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Ιωάννινα: Με τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Με πρώτο τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

«Συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε αυτήν την πανδημία. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε», δήλωσε στη συνέχεια ο υφυπουργός Υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως ο εμβολιασμός αποτελεί την κορωνίδα των παρεμβάσεων στη μάχη κατά της πανδημίας, σημειώνοντας ότι το επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έχει ξεκινήσει.

«Ακόμη και αν ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και μέχρι να τον ολοκληρώσουμε θα πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα, τις αποφάσεις της πολιτείας, προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να βγούμε νικητές από αυτήν τη μάχη. Ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες, όπως και τα Χριστούγεννα, να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους και όλη την κοινωνία», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας στέλνοντας μήνυμα προς τους πολίτες.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην μάχη που έδωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά και όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, για τη διαχείριση της πανδημίας με άριστα αποτελέσματα.

«Στόχος της πολιτείας και του υπουργείου Υγείας είναι όπως στήριξε το ΕΣΥ να συνεχίζει να το κάνει. Παρακαταθήκη μεγάλη άφησε η πανδημία στο ΕΣΥ, σε προσωπικό, σε οικονομικούς πόρους, σε εξοπλισμό. Είμαστε εδώ για να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Αμέσως μετά εμβολιάστηκαν ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας Σταυρούλα Τσιάρα.

Οι δύο καθηγητές σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίηση και την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη στη μάχη κατά του κορoνοιού, χαρακτήρισαν την ημερα σημαντική στη μεγάλη προσπάθεια για να νικηθεί ο θανατηφόρος ιός και τόνισαν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές. Ωστόσο, υπογράμμισαν πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς ο ιός βρίσκεται ακόμη στην κοινότητα και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Σήμερα αναμένεται να γίνουν 70 εμβολιασμοί και μέχρι την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου συνολικά 450. Τα εμβόλια βρίσκονται ήδη από χθες στα Ιωάννινα.